Beruk Ben

Thursday, July 2, 2009


Terkujat jap bace komen kat Facebook bila nampak ayat nih:

Beruk Ben... (sejak bila Ben ada berukk???)
Baca kali kedua baru la faham..
Beruk Ben Celcom.. Terus aku tergolek2 gelak..

Hari nih aku balik dari customer penin2 lalatt.. program yang aku tulis & test kat development santek jer tp aku lupa in production aku ada 30 000 document. Tuh pon aku dah divide by 2. East and West. Program aku kena run to each document dalam database tuh. Akibatnya sejam lebih run x abis2 lagi sampi hang aku punya Lotus Notes. Tgokj am dah 5.30pm..oikk..x der OT yer. Customer x bayar.. Last2 aku lock PC and balik. Let the codes run sampai abis..X kuasa den nak tunggu. Esok aku kena tulis balik program nih supaya run back end. Naperla aku x terfikir mender nih.. kalau tak awal2 lagi tulis program utk run back end jer.. keja aku ttb melambak2.. huaa..

Hari nih jugak aku agak2 geram @ one chinese guy nih. Dulu dia pernah cakap perkataan yg tak akan aku lupa sampai bila2.

"I am an experience project leader. So u cannot cheat me". - For wht I am going to cheat you??

"Why it take so long to write the codes. I can do in one day." - You do la.. "I will do if you pay me half of your salary" - Cam bagosss malas aku nak layan. ko aper taw??Kalau ko taw wat aper kompeni ko cari aku soh buat..??

Kali nih aku kena deal ngan mamat nih lagi.. Tapi sori la beb.. I won't let u pijak my kepala once again. I understand x ramai ladies in this area. Programmer mostly lelaki la kan.. Kengkadang diaorg nih cam nak buli aku jer.. Humm... Pls don't ever under estimate young muslim lady with hijab like me!! Aku cukup menyampah bila diunderestimate or someting related to racist but the fact is there are some ppl yang macam tuh. Betul.. Bukan semua..

I appreciate to have friends who truly help me even we are in different races. I do appreciate to have mix family. We can be in the same house even with different religion but we respect each other. Hope this will last.. Ameen.

p/s I miss my old good fren Neesha. My tuition and study mate masa sekolah rendah. Try cari kat Facebook tapi tak jumpa.

7 comments:

makcik rokiah said...

saya pon ade bela berok sekor nih..
rase nak lempang2 jek bile musim lembab die mari..

adeh..

rase nak pakai wimax plaks..skang leh dapat free modem plak tu ...fuyoooooo..

Willie said...

Sombong gak that chinese guy erk?

Nurman said...

Memang berlagak tul chinese tu..anyway not make sense la pakai reason macam tu...it a facilities everyone should enjoy

parkchoo said...

si Ben klu nampak ni mesti tergores ati... ekekeke...

Benedict Bernard said...

aiyoo tak tergores dan menang pun. Kat negeri aku broadband laju gedegak.. nak download satu lagu cuma less than one min taw.. la la la la..

SiMpleSmArtErMe said...

cik kiah - beruk -beruk nih mmg ada angin kot.. mahal la wimax..ada dkt rm600 for 1st installation kan??..klw x silap la..

willie - mmg sombong..cannot forget his words. Only stingy person will say tht he is an experience project leader. Bhuwekkk..!!

Nurman - ko kan kat bank lagi la kan. Mujur boleh masuk blogspot. Kat bank yang aku pi apa pon x leh buat. Hatta, thumb drive pon x leh cocok. FB pon kena block. yahoo mail..gmail..semua block.

Chinese guy tuh mmg poyo..aku buat2 paham cakap cina. Gabra dia..sure kutuk2 aku nih. Ohh..belengu..

Pakcu - beruk ben mmg kita tak leh lawan.. Beruk singa!!

Ben - pinjam beruk ko leh??

CATZ said...

kita kagum tau dgn prg yg bekerja sbg programmer..nyaris2 dulu kita kena keje camtuh..kita mintak tukar deprt..takyah ngadap komputer wat programming..sebab kita ngadap PC 10 menit kita nak fengsan dah...
kita kagum dgn awak le..