11.5 km Finally Completed

Saturday, July 25, 2009

Woohoo..ramai giler yang masuk running nih. Terserempak ngan Azie, the Body Jam instructor. Hye..Hye bagai..Ahh..minah nih mmg runner. Aku ada terbaca from her blog. Member-member GYM aku mmg power..lepas GYM boleh gi swimming kat Bukit Jalil pulak. Haoyohhh..


Group A,B&C kena masuk petak 1st. Since aku gi solat magrib dulu maka aku dok paling last dalam kotak tuh & yang palig last berlari tp aku bukan yang paling last sampai OK. HAHAHA..

Penat gilerrrr.. nih jer yg aku boleh comment. Sangat penat.. The run start at @8.00pm. Tah berapa jambatan kat putrajaya aku lalu aku pon tak ingat. Sungguh dihidrasi sampi kering bibir nih.. jumpa check poin pertama yang ada air..terus aku belasah 4 gelas sampai basah baju..Drink like a hungary gost!!!..Fuhh..lega..teruskan berlari..sungguh menguji ketahanan mental bila aku nampak ada ladies yang patah balik..ada yang naik ambulan sbb dah x larat nak complete the route. Sungguh mental tourch. I said I want to complete 11.5km!!.. Yahhhh..gogogogogo..

Hiyohhh..!! 5km to go

Aku berlari sorang-sorang meninggalkan kawan-kawan ku dibelakang. I told them I wanna challenge my self let me go first. Tapak kasut dah terasa panas..rasa macam tayar kereta. Ciss..kacut cap ayam sungguh tak membantu but I still proceed non stop walaupon rasa cam nak tergolek dah.. Aku pakai sweater to cover the running singlet akibatnya amat memanaskan.. sesekali ada bau taik kucing.. disepanjang perjalanan..cehh.. suka hati jer melepas merata-rata. Rasa macam lost world mencari jalan balik ke tapak permulaan.. lost world sungguh..


Tak silap aku lalui 3-4 jambatan kat Putrajaya tuh..yang pasti antara jambatan tuh adalah tempat aku lepak zaman dulu-dulu. Penat arr nak naik jambatan..semua org dah pancit nih..aku jalan jer naik..Hak3..sekali kena gertak ngan geng-geng kereta yang melalui jambatan tuh.."Lari jangan jalan". Guna loud speaker plak tuh..sah2 bukan org admin Shape run. Pusing belakan rupanya aku sorang jer yg dok terhegeh-hegeh naik jambatan..Wakakakak. Siott betoll.. Humm..geng-geng kereta nih nak buat drift kat jambatan la tuh..

Aku x boleh berfikir dengan waras..mcm org bodoh..apa yang ada dalam kepala adalah aku nak sampai ke tapak permulaan.. Jari-jari tangan kanan aku dah kebas sepanjang perjalanan..kenapa ehh?? Masih terasa kesan kebas tangan tuh sampai pagi nih.. Aper pon aku berjaya jugak complete 11.5km. Abis jer .. jalan2 jap to cool down, amik goodie bag and masuk kereta. Mujur member-member aku drive. Aku kuar keter jalan terhejut-henjut. Tapak kaki aku sakit ahh.. Peha & betis aku Ok..No problem. Aper pon nih lah experience paling best tahun nih other then Sky Trek Adenture yang aku gi dulu.


Goodies bag..macam-macam ada..worth RM 300. Botol air tuh tak termasuk ehh.. Botol air tuh aku dapat masa masuk kick boxing during Nike Woman Event. Bukan aku lawan..sajer try jer. Nampaknya aku kena lebih banyak berlari..HAHAHA. Do I want to be a runner? Nope..just for fun bukan macam blogger Riezal ittew (http://rezdrake.blogspot.com/) yang running for his marriage.. Hik3.

One of my fren suggest to maintain run@ Tasik Subang every Monday. Aku no hal..harap2 tak busy. Kalau busy pon aku still boleh gi GYM. Ohh..for the fasting month aku nak freeze GYM membership..aiyokk..lupa la. Aku x nak la beria nak xcercise bulan pose nih..aku dah rasa betapa hazabnya kena training karate dibulan posa zaman kat Universiy dulu. Aku sampi umah mesti time2 tuh dah nak azan magrib..bergelen air aku habiskan. Pas tuh kenyang air.. HAHAHA..

OKlah..got to go. Aku nak pegi pasar pagi depan stadium Shah Alam..dari tadi hujan x berhenti nampaknya aku kena redah la dgn kaki yang pencot2 nih. AHAHA..controll..My parents are comming to my house today..kena beli apa yang patut penuh kan peti ais tuh. Nanti aku gi kerja, senang mak aku nak masak apa yang patut.

18 comments:

Kasut Pink said...

wah..cayalah kak!

khairul said...

salam..
caya lah needa..go needa go wakakaka adusss terlebey sudah hehehe
tahniah lah...kalau sy masuk sah2 lah masuk ambulan dulu :)

makcik rokiah said...

kiri kanan kiri
*tabik spring 2 kali.. *
hehehe...

Benedict Bernard said...

dah brapa kilo dah turun needa?

Nurman said...

Chaiyooo.........tahniah Nida, aku yang asma ni capable tak lari cam ko ni

SiMpleSmArtErMe said...

##CCT#
Haha..larilah anda sebelum anda dilarikan.

##KHAI#
Jadi pom pom boy la pulak.. wakakaka.. ada gak rasa mcm nak naik ambulan jer..HaHAHA..masa tuh dah mcm melelong jer nak lari.. Jomla masuk..next year!!

##CIK KIAH#
mana photographer ai??

##BEN#
Tahla..Tak timbang pon. Loose inch kot. Tataw la kalau muscle increase. Kih3.

##NURMAN#
Jangan la Nurman dah la ko tuh baru kena sempot. Light xcercise enuf.. Hari nih dah rasa badan sakit-sakit..tp aku x serik lagi..wakaka. Looking 4ward next yr shape run & gonna train harder. Cik Diana & Wira hari ini sudah MC daa..

NenekPenne said...

kalu suruh akak marathon satu isetan KlCC, akak sanggup...

khairul said...

nak ajak sy masuk??...kalau zaman2 study dulu x pe lah coz mmg training mcm tu..sekarang ni huhu silap2 setgh km dah berenti wakaka

Sawa said...

NenekPenne said...
kalu suruh akak marathon satu isetan KlCC, akak sanggup...
<< memang la sanggup sbb akak akan jln lenggang kangkung smbil cuci mata..

btw.. congrats needa

SiMpleSmArtErMe said...

nak ajak sy masuk??...kalau zaman2 study dulu x pe lah coz mmg training mcm tu.. --> eiii.. yapadaaa??..ayat nih macam khai ni skrg dah tua ganyut..jalan pakai tongkat..~Wakaka

Kalau x silap Khai 1 year older than needa jer..kan?? kan?? ker salah??

SiMpleSmArtErMe said...

NenekPenne said...
kalu suruh akak marathon satu isetan KlCC, akak sanggup...
<< memang la sanggup sbb akak akan jln lenggang kangkung smbil cuci mata..

-->> Nek am the right person to maraton one whole KLCC.. Setakat nih pernah maraton The Curve and IKEA..stamina penting utk maraton sopping complex..~Mihahahah

Kak Sara x yah maraton..kak sara kan bz maraton yg lain..hikss..

Btw, thx kak sara..:) Hari nih needa x online BZ konon nak siapkan portal UiTM. Kang disconnect kak sara kata needa mengong tulis programming.. :P

shah said...

Haiyo...11.5km...Bernanah nak lari tuh....pagi2 tak de ke larian cam ni...malam2 buta very stressful tau...

NenekPenne said...

patutlah lately ni portal UiTM mcm mengong jer...

sila siapkan cepat ya... ahaks..

CATZ said...

wah....bravooo!!!
syoknya kalau dpt join..
tapi lately dah malas ke gym dan asyik makan aka melantak..
ayoihhhhhh...
tabik kat smart ni...
jeles...
tolong piat tinge kita buleh?
now sgt malas dan asyik berselera jeww...
duhh..!

SiMpleSmArtErMe said...

##Shah##

Siang lagi stress la..panas..lagi cepat haus.

##Nek##
Portal Bendahari lar.. tataw naper lain2 tak integrate with main. Dah life dah pon..cuma ada sikit enhancement.

##Catz##
Mehhh sini nak piat telinga..!!
HAHAHA.. FF the curve ada screen test for thebigestlooser asia. Ada terfikir nak try pi tuh..
wakakakakak..

Riezal said...

Ok what running for my wedding.. sat ni nak selit keris tak muat perut besaq

Congrats for completing the race.Tak sia2 training hari2 kat tasik shah alam.11.5 kilo tuuu.. 1 kilo lebih dari aku. Syabas dari aku..

Seberat-berat vontot ko pun.. complete gak..race kan...

Ambik beskal tolak stand kayuhhh laju2.. Caboooottttt!!!!

SiMpleSmArtErMe said...

#Riezal#

Cehh.. siap ko riezal..ada yang nak kena panah petir nih..HAHAH..

:P

Riezal said...

jangan laa doa panah petir.. aku nak kayuh beskal pagi sok.. keraihh aku dalam TPM sat gi