My Mr Lenovo..

Thursday, June 25, 2009


Alhamdulillah.. Thank Allah for giving me opportunity to move one step forward. Dalam hati sebenarnya sedikit gentar when i think apa la cabaran yang akan aku hadapi. Walau apa pon aku ttp akan cekalkan hati.. satria ESQ perlu berani & cekal. Semoga Allah permudahkan urusan ku..!!

Go..!! Go..!! Go..!!
Fight!!Fight!!Fight!!
Win!!Win!!Win!!

Introducing my Mr Lenovo.. my new partner.. Wahaha..!! Overtaww..
Ok .. now I got Think Pad.. Desktop lenvo akan dipulangkan. Bye2 desktop lenovo.. dah aku x leh tampal CPU ngan megnet2 aku yg cun itu.. So..esok aku kena copy data and install aper2 yang patut.. Humm.. Aku kena pindah barang aku drp Level 9 to 10. Ala..sedih la..tglkan kawan aku yg seko tuh.. sush nak borak2.. pas nih kena borak kot ext jer la..

Semangat nak buat kerja nih.. Makin kena kerja kerasss la aku nih... Thank Bos!! Thanks Team Leader!! sbb kasi aku Thinkpad. Ahakss.. bos lama kasi desktop jerr.. huk3..





- Window Vista (humm..btw aku x suker OS nih..slow)
- finger print recognition (aku tataw nak guna canner)
- ada web cam (motiff.. conference meeting kah??)

Yang best lenovo R400 nih sbb x payah cari laptop skin sbb dia dah ada rubber skin.. Tp hata IBM nih terkenal dengan keberatannya..unless beli yg cinonoet tuh..matila nak tulis program.

New ME..

1. Lepas nih aku kena usung Mr Lenovo la ke opis..sementara nak biasa nih susah jugak.. Takot2 tertinggal..ha..melopopong la kat opis..

2. Aku x leh sesuka tinggal natang nih dlm keta..pecah cermin lagi..ha.. hilang kena ganti. Ala..kena hangkut masuk GYM la..ala..leceh la..

3. Aku nak cari back galas baru.. yg wana ijo tuh utk my personal laptop. x nak aku sangkut sebelah bahu. Aku pernah tergelincir kat LG opis ok..sbb tlg bawak TPad akak opis yg tgh preggy. Security guard bangla suker jer gelak kat aku..CIsss..!! Miss..r u ok.. yada..yada..yada.. : P

Btw.. I like myMR LENOVO..!!
Lagi meriah main game Mafia Wars.. Opss..!! Kantoii...

10 comments:

Benedict Bernard said...

kat sebelah tu kenapa link si Ben masuk kat sawa dan link sawa masuk kat Ben. Adalah tuan tanah dilena mimpi yg indah bila buat link itew.. kekekeee.. jgn marah aaaahh.!

Willie said...

Wah. I have never heard this brand for laptop. Is it good?

makcik rokiah said...

mcm bes jek kan bile pindah tempat baru.. keje baru...kawan baru..huhu

SiMpleSmArtErMe said...

Ben..

Bukan dilena mimpi indah tp diserang todak!!..itu yang bergelimpangan LINK TUH..Sawa jadi Ben..Ben jadi Sawa.. BENSAWA...wAHH..so cute..!!

P/S Muahah..kiter dah perasan dah hari tuh..kiter gelak golek2 sorang2..

Nanti ahh kiter tukar..

SiMpleSmArtErMe said...

Willie..
Not so new baby from IBM. Lifetime better than Acer/Compact. Lasak like Twinhead laptop.

Personal use I would prefer Acer/Compact coz its cheaper then Lenovo. But Acer/Compact mudah rosak lor..my Acer pon pernah kena tukar motherboard and kena key stuck..mujur ada warranty. My sis laptop brand Compact also kaput after 3 years..

SiMpleSmArtErMe said...

mcm bes jek kan bile pindah tempat baru.. keje baru...kawan baru

---> Cik Kiah dok planet mana nih??..kiter tukar department jek...HAHAHA.

parkchoo said...

waahhhh, dpt lenovo best tuh.. actually semalam kita baru beli 2nd hand ibm desktop netvista. mmg org kata ibm/lenovo ni petak, berat, x cun tp when it comes to durability serahkan pd dorang. cpc pakai hp business notebook, ok la cuma sekali charger dia rosak bila habis warranty tp sib baik company byr, hehehe...

yup pakai notebook ni kena be extra careful, nak g 7E atau gi jamban awam pun make sure jgn tinggal dlm kete, bahaya..

have a nice new work environment..

SiMpleSmArtErMe said...

Yer pakcu,
IBM/Lenovo mmg tak cun pon...berat plak tuh..beg Targus tuh pon dah sekilo kot..IBM/Lenovo nih tahap server la..sbb tuh lasak.

Netvista..dulu pernah guna gak..yg ada cover biru. Pentium III...

TPad R series mmg berat..nak ringan cari X series. Harga pon best..Wht to do...dah keje pon pro IBM.

Hp & Compact bukan satu company ker?? or kiter yg terkonpius nih.

Thx 4 the wishes..

CATZ said...

catz pun tak suka OS vista..tapi terpaksa lah jugok guna..walau nyampah..hehehhe

SiMpleSmArtErMe said...

Catz, Hahah..tu la pasal. Nak cari my document pon terkapai-kapai. Terpaksala jugak guna.. kang dikatakan ketinggalan. Hishh..