Training Day 6 : Tasik Subang

Tuesday, June 30, 2009

6th Day Training: 2 round jer @ Tasik Subang..coz its already 6.30pm.

Busy move up to 10th Floor..
Setup New Think Pad..
Send Thank You Note which is my last e-mail to the Team.


Pstt..another sky track adventure anyone..??
Best owh flying fox kat sini..

Bila Sekeping Hati Berbicara..

Saturday, June 27, 2009



Bila Sekeping Hati Berbicara..

Categori: Cerpen Pendek
Penulis: SimpleSmarterMe
Tarikh:27June09



Rutin harian sentiasa terisi..padat..penat. Hari nih nak balik kerja on time. Penat empat hari bekerja bukan kepalang namun ada satu hari lagi perlu ditempuhi. Jumaat penghulu segala hari. Ya Rabbi..berikan lah aku kekuatan. Murahkan rezeki agar aku dapat menyumbang kepada agama mu. Berkatilah rezeki ku ya Allah.

"Engkau bekerja untuk Tuhannya Nabi Muhammad dan para nabi lainnya. Engkau bekerja untuk Robbulalamin, Tuhan semesta alam."
- Untaian Mutiara 165

Sedang sedap menonton TV..tiba-tiba telefon umah berbunyi. (Tenentt..Tenentt..)

Aku: Hello..Assalamualaikum..Haaa..Mak..
Ibu: Tadi mak Bedah telefon, si Minah nak bertunang.
Aku: OO..yer ker. Dengan sapa?
Ibu: Dulu ada mak bedah hang cakap bla...blaa..blaaaa..Tetttt...mak malas nak tanya banyak. Nanti dia tanya pasal hang pulak?
Aku: Hahh..tanya apa?
Ibu: Tanya pasal hang la. Dok tanya bila hang nak kawin?
Aku: La..abis mak jawab apa?
Ibu: Mak jawab, Tak taw la kat dia..tak dak la kot..
Aku: Kenapa jawab macam tuh.
Ibu: Habis nak jawabmacam mana?
Aku: Cakap la InsyaAllah, kalau ada nanti kami hantar kad. Berapa orang dah mak cakap macam nih?. Kata-kata tuh kan doa.
Ibu: Aikk..hang dah ada calon ka?
Aku: Aduhlaaa.. :(

Setelah habis perbualan di telefon tiba hati ini terasa sedih..sayu. I am not in a good mood!!.. Itu sahaja yang dapat ku unkapkan. Penat kerja hari nih tiba-tiba lenyap begitu saja. Masih terngiyang-ngiyang lagi perbualan dengan ibuku di telefon yg betul-betul menguisik hatiku. Entah kenapa hari ini aku tiba-tiba menjadi sensitif. Bukan ke aku dah nekad aku x nak fikir atau menyushkan hari aku dengan permasalahan ni. Bukan ker aku dah nekad am going to enjoy my life. Teringat kata-kata my old schoolmate who are Indian converted to christian. She said "I believe my God will save the best for me.!! So..am enjoy my life." Kagum betul aku ngan dia. She devote her life to God and active with church activities. Malu aku.. Bukan aku tak yakin pada Qada & Qadar tapi manusia disekililing yang merumitkan keadaan. Keadang kala kekuatan yang aku bina terasa goyah. Mulut manusia mmg susah nak ditutup. Cakap sesedap rasa jer.

Jodoh pertemuan ditangan tuhan. Semuanya telah ditentukan. Kalau yang muda dah sampai jodoh apasalahnya. Dalam ajaran Islam tak ada langkah bendul. Kenapa yang lebih tua perlu dipersoalkan? Hina ker kalau aku tak kawin lagi?. Malu ker kalau ada anak perempuan yang tak kawin lagi? Tua sangat ker aku nih?

Banyak sangat yang menghentam dari membantu.

Umur 28 bukanlah terlalu lambat tetapi mungkin masa kecederaan tapi perlukah aku memeningkan kepala memikirkan sesuatu yang telah ditentukan. Pernah terbaca artikel Ustaz Hasrizal dalam blognya saifulislam.com bahawa jodoh tidak datang bergolek. Sempot nafas aku baca. Sekali lagi aku dihentam secara maya. Nak saja aku comment.. "Apalah usaha yang boleh dilakukan ustaz, melainkan doa. Masa banyak dihabiskan untuk kerja daripada bersosial. Linkungan dan batas pergaulan hanya terhad ditempat kerja. Ditempat kerja pulak banyak yang hancur dari yang boleh diharap. Bukan memilih ustaz .. tapi 'sukar' mencari calon suami yang dapat membimbing ke jalan yang diredhai-Nya. "

Kalau nak difikirkan memang tak ada lagi penyelesaian. Bercakap hanya sekadar meluahkan perasaan. La Tahzan!!. Jangan Bersedih kerana bersedih itu merupakan satu penderaan kepada diri sendiri. Bersedih hanya akan mendorong kepada keburukkan. Hidup perlu diteruskan. Mungkin masa yang ada memberikan aku peluang untuk mendekatkan diriku kepada-Nya. Memperbanyakkan aktiviti kuliah/usrah dan menyumbang kepada pembangunan Ummah.

"Kunci kebahagiaan sesungguhnya adalah menerima semua keputusan yang diberikanNya, suka maupun tidak suka" - Untaian Mutiara 165

Aku yakin setiap yang berlaku ada hikmah yang belum aku nampak. Aku redha dengan ketentuan-Nya. Bebaskanlah aku dari belenggu pengalaman yang lalu. Namun, persoalannya.. Masih ada kah calon suami yang beriman untukku?

Training Day 5 : GYM

Friday, June 26, 2009


Hit The GYM again..!!
Kali nih @ Wisma Consplant.

warm up - 5 min walk with gradient 1.0 and speed 5.0 kmph
5 min - Gradient 0.0 speed 7.0
2 min - Stretching..
10 min - 6.0 kmph with gradient 0.0
5min - interval..power walk
10 min - 10 min - 6.0 kmph with gradient 0.0
5min - interval..power walk
10 min - 10 min - 6.0 kmph with gradient 0.0
5min - cool down

Good progress..!!!

Balik umah taruh minyak angin pakai stokin..
Takot cramp..

My Mr Lenovo..

Thursday, June 25, 2009


Alhamdulillah.. Thank Allah for giving me opportunity to move one step forward. Dalam hati sebenarnya sedikit gentar when i think apa la cabaran yang akan aku hadapi. Walau apa pon aku ttp akan cekalkan hati.. satria ESQ perlu berani & cekal. Semoga Allah permudahkan urusan ku..!!

Go..!! Go..!! Go..!!
Fight!!Fight!!Fight!!
Win!!Win!!Win!!

Introducing my Mr Lenovo.. my new partner.. Wahaha..!! Overtaww..
Ok .. now I got Think Pad.. Desktop lenvo akan dipulangkan. Bye2 desktop lenovo.. dah aku x leh tampal CPU ngan megnet2 aku yg cun itu.. So..esok aku kena copy data and install aper2 yang patut.. Humm.. Aku kena pindah barang aku drp Level 9 to 10. Ala..sedih la..tglkan kawan aku yg seko tuh.. sush nak borak2.. pas nih kena borak kot ext jer la..

Semangat nak buat kerja nih.. Makin kena kerja kerasss la aku nih... Thank Bos!! Thanks Team Leader!! sbb kasi aku Thinkpad. Ahakss.. bos lama kasi desktop jerr.. huk3..





- Window Vista (humm..btw aku x suker OS nih..slow)
- finger print recognition (aku tataw nak guna canner)
- ada web cam (motiff.. conference meeting kah??)

Yang best lenovo R400 nih sbb x payah cari laptop skin sbb dia dah ada rubber skin.. Tp hata IBM nih terkenal dengan keberatannya..unless beli yg cinonoet tuh..matila nak tulis program.

New ME..

1. Lepas nih aku kena usung Mr Lenovo la ke opis..sementara nak biasa nih susah jugak.. Takot2 tertinggal..ha..melopopong la kat opis..

2. Aku x leh sesuka tinggal natang nih dlm keta..pecah cermin lagi..ha.. hilang kena ganti. Ala..kena hangkut masuk GYM la..ala..leceh la..

3. Aku nak cari back galas baru.. yg wana ijo tuh utk my personal laptop. x nak aku sangkut sebelah bahu. Aku pernah tergelincir kat LG opis ok..sbb tlg bawak TPad akak opis yg tgh preggy. Security guard bangla suker jer gelak kat aku..CIsss..!! Miss..r u ok.. yada..yada..yada.. : P

Btw.. I like myMR LENOVO..!!
Lagi meriah main game Mafia Wars.. Opss..!! Kantoii...

Training Day 4 : GYM


Today..am a bit late from customer's place @ TPM. Sangkut pulak kat Guardian clearance sale @ G floor Summit.. Hayak.. Finally, too late for BJ class..intai kat luar jer tgok new release punya step. Kalau kelas Aziei dah lama aku redah masuk.. MUAHAHHA..

Setelah break abt 2 weeks akibat kurang sihat..mmg dugaan betul nak ke GYM nih.. Finally, berjaya jugak aku memaksa diri. So today.. only 30 min run on treadmill... HAHA.. aku nak kejar Magrib kat umah laa... Run with interval 7.0, 6.0 and 5.0 kmph. Gradient 1.5 and 0.0. Ada mamat mana tuh dok sprint..huh..seram tgok..macam2 bunyi kuar.. Ishh.. bersungguh beno.. Tapi aku puas hati walaupon 30 min sbb ada progress.. Yes..!! Yes..!! Yes..!!

2moro can be GYM or swimming day lagi.. HAHAHA.. ikot my mood lah.. Humm..I should text my gym buddy worr... Baru meriah hidupp..!! Plan to drive back to hometown tp baru sat tadi aku majuk ngan mak aku kot tepon..

Tak abis2 bising pasal kawen..!! Buhsan..!!

Training Day 3 : Tasik Subang

Monday, June 22, 2009


dENGAn pEnUH sEMAGAT..
tASIK sUBANG.. 2 ROUND JER sbb start lari kol 6.10ptg.. jalan kaki jer dari opis..
merentasi car park SJMC. Ramai giler org jogging sini..
Tasik dia kecik.. maintainance kureng.. katanya nih hak milik company bukan majlis daerah. Btw, kejap jer pusing satu round.. igt nak buat 3 round tp kaki terluca..
Stoken den koyakk..ishk3.. Sakit oww..melecet..
Gambatee...!! Mamat cina seko tuh mmg suka menyebok..
Disukai oleh Gay Boy @ GYM.. *larikk (..tgok mmber kena usar dek gay boy..lawak pon ada..). Yg x pernah menegur ttb tergur aii...mau ngorat kawan ai rupanya..ish3.


Stretching..lalala.. Headphone aii putusss..!!

With 3 of my fren.. 5 actually.. 2 lagi x der dlm gambar sbb lambat..
"Sapa Lambat kena Tinggal.. Muahaha.."

Training Day 2 : Tasik Shah Alam

Sunday, June 21, 2009

Second Day Training..!! Gambate!!
Choose outdoor sbb lari atas thread mill lainn.. Outdoor high impact.!!
I wish for Nike Air..!!


One and half round Tasik Shah Alam sbb Hujan. 1st time jog kat sini and I found it is fun!!..
Tapi I hate kena kaco.. So, I always to sumbat my ear with head phone. Now am in the midst of updating my Mp4 cap ayam with my fav body combat & body jam song..!!


Cantik rupanya pemandangan kat sini..

Ada titi plak..

Ramai sungguh orang jog kat sini.. Bila hujan terpakasa berlari kat pondok. Bila Shah Alam nih nak ada GYM ?? Ker Aku jer tak tahu.. kih3.. Well am new to this area. Baru 1 year..!! Don't expect me to know everything..!!

Training Day 1 : LadY SWimmerS ONLY

Saturday, June 20, 2009

Alhamdulillah..

Am back on track after abt 2 weeks struggling with fever, batuk, sore throat and etc. Its abt 2 weeks I have to stop my daily/routine exercise. Enuf for 2 weeks rest. Feel like couch potato!!.. Stamina dah back to zero. Dari G floor naik tangga ker tingkat 3 dah sempot ockkay..!! At first, ingat nak pegi GYM but finally changed my mind to swimming. I have to choose either one sbb after Magrab prayer, I need to rush to Sunway Pyramid to buy wedding gift for my office mate wedding. That day ramai plak ladies yg turun..best..!!

Wht I like abt this swimming pool..Tue and Fri only for ladies. I like..!!
Well, am looking for muslimah swimming suit.
Any suggestion where I can find it with better price?
Btw, selesa ke swimming pakai muslimah swimming suit??

Kalau baring atas air..u can see this.. Best terapong atas air sambil tengok langit..

Cantik pemandangan.. Air bekocak x hengat..banyak dugong betina..Hak3..

Its abt 7.30pm

Sign Board

IKaN PiRaNa Yang KelAPaRAN..

Thursday, June 18, 2009



Nie gambar masa bulan puasa tahun lepas..
Masa jalan2 @ Queens Bay Mall ttb my bro ajak pegi foot therapy.
Since, lambat lagi nak bukak puasa lebih baik kasi ikan makan dulu..
Maka..satu family la berendam kaki kat situ..

Geli tahap cicak putus ekor ok...Puas aku tahan gelak..lantak la aper org nak kata...ngeegge...lama2 baru rasa ok..

Ishh..pirana betul ikan2 tuh..

my mom, my father & my bro ok jer..relax siap gelak2 lagi..
my sister in law plak..ikan datang dia gi tendang..hahaha..Anak sedara plak x nak masukkan kaki..jadi tukang pemantau yang menyebok..




I told my bro..bela ikan nih jer la kat umah. Balik keje rendam kaki jer kasi dia makan..x yah susah2 nak beli makanan.. Bagus tak idea aku nih..??

Nota kaki: Kaki penulis tiada dalam gambar diatas.

FiNaLLY I Can SeE ThE RaiNBOw...

Sunday, June 14, 2009

After a haRD WorK.. FiNally..I CAn See The rAInbOW..
tADaaaAAA...!!!!

My PreSubmition of MaStER Dissertation..


2MoRo.. I Will Give IT to My LeCTUREr for her further checking.
Once she give me a green light..i have to submit 5 copies to the examiner (internal & external). Once done, 3 hard cover to Faculty.

Adoii..banyk lagi nih...

.. my pain and scarifies to write this Dissertation finally rasa berbaloi when a complete dissertation dah ada depan mata..dulu tersimpan dalam hard disk laptop nih jer..tah berapa kali tukar itu ini.. Previously..I have to send by chapter.. Chapter 1 jer tooks abt 5 month..Tukar itu ini..Just Imagine??.. Stress tak..?? Nak muntah pon ader..betahun nak siapkan mendernih dengan system prototype.

Let me tell you the story.. At first am going to develope GIS for construction waste management. I went for ESRI East Asia Conference masa tuh kat Shereton, Subang. I have to take 4 days annual leave and pay on my own for the conference sbb am not a presenter. Total demages : RM350 ++. No travle claim.

Then I go to LESTARI to get some insight abt construction waste situation in Malaysia. so lucky, helpful and friendly Prof agree to meet up. She had published a lot of papers and journal in tht area. Again 1 day annual leave and no travle claims. Balik jer dari LESTARI, I got headache. Thinking abt the research. Seem like GIS is not yet ready for waste management. All the system, law and management tht we have currently are totally out.

My lecturer sambung PHD at UK. I have to change to another lecturer. I took advantage to change the dissertation scope. No more GIS. Perhaps, the faculty also not able to get the ESRI tools. The licence was too expensive. Plus am not full time student. Takkan nak install @ my homekan??. When I show them the quotation..terus senyap. Aku dah down dah masa tuh.. But after senat meeting, Yes I can change my scope and research title.

I went to CIDB at Jalan Pahang to get further understanding about construction industry. Very dificult to get contact as i donno anyone there. Am not Engineer yacth..!!..Get my cousin help..baru dilayan. Thanks God. Sekali lagi headache.. they are not IT savy..How to implement?? IShhkk.. but they like the idea.

Local Council..??..humm..am just communicate with them tru e-mail. Chapter 1, 2 and 3 done. I has been asked to write a paper regarding to my research. I have 2 month before the submission date. HUagagagAAGAG.. Again my life turn upside down.. 1st draft.. 2 nd draft reviewed.. Submitted. 1 month after.. Yay..!! My paper accepted for International Symposium on Information Technology 2008. 4 days annual leave.. Fee RM 550++ . Everything can can claim.. I like :) Btw, can download my publsed paper from IEEEXplore and researchegate.net. Walaupon satu paper jer.. ok la tuh..am not full time student. Check it out here: http://simplesmarterme.blogspot.com/2008/11/conference-day.html

Gedbak..gedabukk..busy kerja office. Lack of motivation.. blur... contractor bikin rumah itu x kena ini x kena..Complain2.. pindah umah.. Stress... Stress.. penat.. penat.. llappy bengong.. format.. tambah rem..install..uninstall.. busy study utk xm certification..yada..yada.. demam..batuk..fenin dan beberapa lagi maslah jiwa kaco.. ~kekeke.

Akhirnya..complete 6 chapter. Weekend nih aku all out..sbb aku dah commit dead line nak hantar minggu depan to my lect..Patut hantar bulan March tadiii..delay..delay..busy..busy..
Last week demam..batuk..ahh..x kebah2 lagi nih. Kronik.. Gigih nih..siapkan jugak2.. Friday update chapter 6, acknoledgement & original literary work declaration..yada...yada..tido kol 3 pagi .. bangun kol 6.30 pagi.. Gi Perfume Wareouse sale jap..kih3..sempat nih.. Gila kejap tgok harga.. shopping x hengat.. pokai.. balik ngadap lagi.. settelekan reference.. misi mengorek journal & paper2 dalam simpanan..google carik.. adehh untill 2.30 pagi.. x larat..batuk teruk sudah. I need rest. Ahad sedar kol 6.30 pagi..ngadap lagi.. List of figure..table.. Index.. print out.. Juling dah..!! kol 5 ptg still ngadap table of contents.. ish3. kol 6 print.. Break magrib.. sambung print..double check.. tgok jam 8.30 mlm..sempat nih hantar binding.. Zasttt... seksyen 2.. as a reward..dinner burger .. hak3.. Balik ngadap facebook.. addicted to Mafia Wars.. Ngahahha.. Update blog.. aderker aku dikatakan lenglui from graveyard..!! Hishh..

11.39pm oledy.. got to sleep. I am happy today..yayy.. but my health not so good lor.. Thinking of one day break or half day leave..or it can be MC. Yer..tekak aku dah berdarah sbb batuk yg amat teruk.. Neway..harap2 lepas nih xder la banyk changes from the lect and the examiner.. kalau ada pon terpaksala aku hadapi.. :(

Allah pls give me some patience..!!

"Bercita-citalah besar, berpikirlah maju, engkau tidak diciptakan untuk menjadi orang yang kalah, tetapi diciptakan sebagai wakil Allah di bumi untuk memberikan kemenangan"

"Gunakanlah seluruh potensi kecerdasanmu, kau berasal dari Ar Rasyid Yang Maha Cerdas"

Moving Forward

Friday, June 12, 2009


Yes..I am moving forward.. I am in the midst of transferring to another department.

Actually, I has been 4 years plus in this team..dah merasa 3 orang managers even in the same department. Life cycle database yang aku handle (post sales systems/ company portal/ web) dah berapa kali rotate.. tukar management..tukar system flow. Manager baru take over jadi owner of the apps.. ader jer changes to the system flow. Nak ada notification lah..reminder lah.. tambah itu..tambah ini..sampai aku pon dah naik muak. Almakllumla ada in house developer. Dah taw sangat perangai user. Bak kata my ex-senior boleh buat database perangai setiap user. Mana user kena attend cepat2.. mana user yg boleh kita discuss the deadline. Mana taknyer..performance anda juga dinilai oleh user.

Nowadays, I am quite senior to the team. Senior lama semua dah resign setelah 9 - 15 years working as System Analyst. Kagum betul ngan my ex-senior..sampai beranak pinak hadap programming. But I am diferent..I need change.

Sekarang dah ada beberapa junior baru..yg fresh grad pon ader. Kata my manager..susah betul nak cari Lotus Domino Developer utk replace tempat u.. Wait untill I get one then u can transfer. Itulah kata2 my bos masa CPE yang menebabkan aku tersengeh cam nak melompat jer masa kuar drp his room. Finally, programmer imported from India move into my team. Yes..I am now moving forward. Siap ada yang wish Congrats sbb berjaya masuk another team.. Muahahha.. Currently, am only handle one customer. Aci la kan coz am still handle internal apps bila aku x kuar pergi customer. Lepas nih..tataw la customer mana pulak. Mampos ko hadap traffic jam kalau kena pergi customer kat KL.

This week aku buat documentation jer.. Important system jer la..kalau semua banyak tuh. Ada system yg aku inherit from senior ada yang aku buat sendiri. Semua meeting on system enhancement, T.Leader aku kata x payah pergi.. Log aku pon dah kena assign. Anyway..user still call me and e-mail me sbb x der announcement lagi. Tunggula bila HR dah raise transfer notice baru aku nak send e-mail to my user. All reminder/notification yg aku bcc to my mail box pon aku dah remove. Humm..rasa sedih plak kan. Camnerla kalau aku resign ~kekeke...


Since aku tukar department, aku kena pulangkan current PC. Aku dah delete semua harta pusaka dalam hdisk tuh. Dalam tuh ada 3 hdisk. Dulu aku guna SQL.. malas nak reinstall bila tukar PC.. maka cabut hdisk jerla.

New life begins.. few months aku kena struggle la sikit kot esp bila kena travle hari2. Hadap manusia yang bergelar customer..at least boleh gak aku hadap muka org lain.. nih asyik2 user yang sama jer kan. Hamik ko.. hadapilah segala cabaran mendatang. I know it is not goona be easy. I need change... Wish me luck.. Sebab aku berjaya tukar deepartment, aku x terfikir lagi utk bersara dlm dunia programming untill one stage aku nak jadi IT Lecturer.

Bila? Itu hanya perancangan.. Go with the flow.. Allah know the Best..!!

Gula-gula cap Microsoft...

Wednesday, June 10, 2009


Macam-macam la korang teka ehh...
palm rest lah.. implant lah..
mouse lah... ~kekekeke.. sakit peyut gelak..

Ni gambar bahagian bawah..

Gula-gula cap Microsoft...

Ader terfikir??.. tp sekali tgok macam ubat/drugs jer..
Dah berbijik-bijik dah makan.. idup & waras lagi.. :P

This stuff mmg comes all the way from Microsoft USA..
Lepas nih soda brand microsoft plak..

Agak microsoft nak memenuhi ayat nih:
Makan Microsoft..Tido Microsoft..Main Microsoft..

Microsoft Stuff..

Friday, June 5, 2009


A gift from a Microsoft Geek..

Comey plak tenggok mender nih..

Korang rasa aper agakner mender nih??

Let's Run Bebeh..!!

Thursday, June 4, 2009

Life kinda busy lately.. Am in the midst of transferring to another department. Banyak kena buat documentation. I will miss my old system and databases.. :(
Dissertation pon kena hantar.. ishk2..

Shut up and Run..!! Yeah..Let's Run Bebeh..!!


I am a great follower of Shape Mag. Dari 1st issues until now.. mmg x miss lah.. This year got another Shape run. Last year x masuk sbb tarikh x sesuai.


My Shape Mag Collection

So apa lagi..I have submitted online registration for Night Shape Run 09. The run will be held at Putrajaya on 25 July 09. Geeee... I have around 30 days plus.. Yo..yor or jer kan.. bulih ka ?? 11.5 km ??... but seriously I wanna challenge my self.. Since, I have been a GYM goers for more than 2 years and my stamina has improved a lot. Cuma kengkadang jer kantoi..sbb x leh stick to the schedule. Stamina turun naik.. Dengan semangat waja.. singgah jugak GYM. Mujur ada parking time2 cuti sekolah nih..Segan jugak terbatuk2 kat GYM..nnt org igt kiter swine flu plak..hishh...

Today's Training

1km walk on treadmill
1hr Body Jam Class
1km run on treadmill [speed 6.0]

BodyJam class?? Ape kaedah nya disini..?? Hahah.. I can't miss Azie class la.. I started with Body Jam.. then move on to Body Combat and now Body Pump.. Body Jam nih ala-ala fun and release tension gittew..

Training ala kadar jer.. sbb baru baik demam..batuk & sakit tekak still..Terima kasih kepada kawan nelayan kerana menyelamatkan keadaan..


Hasil congakan hari ini..
It takes 10 min to complete 1km..
10 min x 11.5km = 115 min = 1 hr 55 min..

Aiyoooooooyoo..!!!

Flag off 8pm.. sah2 sampai kol 10 malam.. itupon kalau maintain.. kalau berhenti lepak kat jambatan amik2 gambar canner??

HA..HA..HA..HA..

Jadilah perserta paling last sampai.. Run for fun jer.. not for the prizes sbb goodies pon dah RM 300. OK la tuh kan?? Kengkawan lain sure la jalan lengang kangkung..susah betul nak ajak pi GYM..10010 alasan.. BTW, kudoss to them sbb berani gak masuk run nih setelah dipromote ngan goodie bag.. kih3.

Since x jadi balik kampung..as usual 2moro willl be another GYM nite.. Kena biasakan 11.5 km nih.. Training apa yang sesuai??.. Anyone??


I am now First Club card.. Ha.. Nenek Penne ?? Cik Kiah ?? Free on weekend sahaja yer.. Gotta scress out.. need rest.. BTW.. saper yang berminat jom la join.. register online at www.hooha.asia or www.shape.com for more info.