Bila Cermin Kereta Kena Pecah..

Saturday, May 23, 2009


I already start my car engine okay and realized macam x tutup tingkap or pintu tak rapat. Pandang kiri..mak oii.. 1st time aku tgok cermin kater aku pecah..cermin yang keras dah jadi macam kertas melambai-lambai. Damm it..Ada org potong rumput kah??.. Ker batu terpelanting kah?? Saper lak dengki kat aku nih ??.. Aku ader masuk kongsi gelap ker.. Aku ada gaduh ngan orang ker..

Terus matikan enjin and lambai2 kat CPG ittew yg kebetulan tengah heret beg..ader ker dia bye2 kat aku ?? .. Eii..ini bukan lambaiyan terakhir...terus aku ubah sign..sini la wii..meh sini. Cermin keter aku kena pecah la.. Rupanya am not the only one.. si Azik pon kena..la igat dia buat meeting apa ngan bini dia.. Beg keje Aziq dah kena kebas.. Aku??... Aper yer??

Puas la ku pikir.. Aper yer??.. Laptop aku x bawak.. hand bag ada kat aku maka..humm..beg isi telekung aku. Haiyakk.. motiff..ko x der telekung nak solat kah ??.. confirm solat ko bawak pi Neraka. Alkisahnya aku dah kuarkan telekung dari beg tuh masa singgah solat kat famingo hotel. Yg tinggal:

- Diary kerja (member aku Tony kasi kat aku..)
- 1 Roti sardin goreng (x abis makan bekpes tadi..nak buang membazir)
- Sebungkus kacang goreng beli kat kantin TPM minggu lepas. (x sempat nak makan..)

Aperjer benda berharga dia curi...??Beg tuh la kot dia leh jual..Beg hadiah bufday aku..Ciss..

Nasib baik ramai yang patah balik bagi moral support. Huh.. Thank You semua.. Aku panic ker terkujat ker..aku x sure apa yang aku rasa.. Am blur.. Not sure what to do.. Kedai semua dah tutup.. tak kan aku nak balik dengan tingkap yang lemah gemalai cam tuh kan.. kang ada makhluk melompat masuk menyengeh kat seat belakang aku camna??..

Call my brother..huh..pueh call x angkat. So, call my sis in law.. Rupanya abg aku tgah mandi. So aku cakap la what happen.. Aku cakap aku nak selotape & pelastik tutup.. memalam kang hujan lak..dah la umah apartment kan..uhh..sunguh x selamat. Setelah sesi moral support..semua org pon balik.. Aku pon dah ngantuk.. Otw to Ukay Perdnan melalui Andaman Ukay & Bukit Antarabangsa berdeting-deting kaca jatuh..seram ahh..x leh jadi nih. Sungguh x selesa nak drive.. Aku seram ok kalau drive x tutup tingkap..dengan serta merta aku akan jadi cam org x geti drive keter.. Dah dkt nak sampai abg aku call, risau jugak dia kat aku ehh..kih3. Mujur abg aku ada sini..kebetulan la. Sejak dia balik drp uzbek aku x pi jumpak dia lagi..kira sekali la tuh. Air dicincang x akan putus okeyy... Semoga abis tugasan dia kat ubek dlm 3 taun nih..balik mesia jadi bos la ehh..Amin...

Sampai umah my bro..sibuk jer anak sedara aku..cam dia jer nak tolong.. My bro pon tgok la.. tekuar dari mulut dia..jahat nya orang nih. Terus dia amik pelastik & pakai glove kasi cuci itu kaca. Aku cam tgok jer tolong apa yg patut.. Hasilnya.. Tadaa..



Siap ada lobang nak bukak pintu..kekekeke.. Masa my bro dok sellotape..ttb anak sedara aku tanya..

Natasha: What r u doing daddy?.
My Bro: Main selotape.
Natasha: Haa..u cannot play with selotape. That is not a toy.

Hahahhaa..tergamam aku kejap..My bro sengeh jer.. Aku tido umah abg aku. x bawak plak GYM bag.. sehelai sepinggang.. Aku malas nak pikir.. Nak gi opis apernyer keter cam tuh..nak balik apartment sure x selamat tinggal keter cam tuh. Nasib baik kak ipar aku ada baju keluang man eehh bukan kelawar.. yang lain tuh pepandai la aku modify.. Ahakss.. Suvivour beb.. kalau pi hiking ker camping biasa la cam nih kan??..

Sebelum tido sempat la aku tgok Natasha mewarna..huh..semua kucin dia warna itam.. Aiyoo..why black??.. Ada pet baru plak.. grass hopper katanya. Ishh..macam2. Kepenatan yamatss aku terus tido..sok kena bangun awal..keter aku block keter abg aku.. Sok dia kena masuk opis.. aiyoo..balik sat pon kena kerja ka??

Sekali produa sebelah zoo negara tuh bukak kol 9.. wallawei..mana mau lepak??.. Aku pi mac D. Ok sikit parking situ sambil tgok keter..


Cam poyo jer lepak mac D pepagi sowang-sowang..ttb ada sepasang hband and wife masuk...wah..x keje kah..si wife pakai cam nak pi GYM. Si hband cam baru bangun tido jer. Bestnyer jadi orang kaya..x payah kerja...kan??

So tht morning aku SMS la org penting opis told them aku EL. Cehh...SMS aku x dibalas.. At least reply la OK. Cam siott jer aku rasa.. tau la kan..am leavinggg...teringat pesan member aku yg tgh buat PHD kat Madrid. She bebel aku melalui phone.. You have to care of your self..Nobody will care abt you ok..!!. Ttb jer ayat dia tengiang-ngiang kat kepala otak aku. Lantak la aku EL gak. Dipendekan citer..aku dah ganti cermin cermin baru..belum tint lagi. Kena tunggu seminggu. Next week jer la..

Lepas settle semua..aku sempat pi campus jap.. gi saloon jap.. petang tuh aku pi tgok movie angel & demond. Aku rasa movie nih cam nak tutup cerita documentary abt 'The satanic illuminati conspiracy'. To tell the whole world tht the illuminati is no longer exist. Lagi pon documentary nih dah spread out dengan cepat sekali..motif youtube nak band documentary nih??.. Adakah ini kisah benar??.. Lu pikir la sendiri..!!

14 comments:

Sawa said...

Again.. i am so sorry bout it. nak patah balik bl cPG called tp k sawa pun jiwa tgh tak tenang time tu. drive blk pun dah ala2 formula 1. tak kisah laa... kisah dah lps.. hope to see u again needa. sesungguhnya sgt best dok b'gusip sbelah kamu.. oppss... ngeeee

Nurman said...

Hmmm..bergossip sempat yer.. pandai betul anak buak ko speaking yer

SiMpleSmArtErMe said...

Kak Sara - Ala..it's OK. X der la aper sangat..lain la kalau kes ragut or rompak.

Kiter kan dah lama dah nak tanya tp x sure nak projectkan ke saper..rupanya kak sara hampir-hampir jadi mangsa ehh..??..Muahah..see u on next gath..

SiMpleSmArtErMe said...

Nurman - kalau ko ngan iddin gossip aku mampus kejang gelak golek2 kat tengah taw..

Anak sedara aku mmg speaking English, Iban & bahasa melayu.
Mmg dia ajar dari kecik. Chanel Disney mmg 24 hr dah x leh ubah citer lain..dia banyak belajar new words dari situ.

Adik aku bacakan story book pronounce salah..anak sedara aku tegur OK..siap gelak kuat lagi..

So nanti Arisya ko speaking jer ngan dia dari sekarang..baby pick up cepat ok..

Benedict Bernard said...

wei.. tergores badak aku cakap aku bye bye kat kau.. tapi takpe tetap aku terima gak.. kekkeee

semuga orang yg pecah cermin keter tu akan diLAKNATI Allah

makcik rokiah said...

siol jek orang yg pecahkan tu..
jom kite ramai2 doakan kereta die plak kene pecah..huhuhu...
jahat3..

SiMpleSmArtErMe said...

Ben - HAHAHA..Motif aku lambai kat ko...ko lambai aku balik sambil heret beg. Mujur ko x masuk keter & blah.. Mau terkulat roti aku kat situ..

Anyway.. Thanks Yatch..
Dgn sepantas kilat ko kol semua kroni2.. klw si pencuri tuh ada mau lembik kena belasah ngan kiter semuer..kan..kan..

Cik Kiah - kalau dia ada keter..kalau x der??

p/s Tak sabar nak bacer entry T'ganu.

Hzkeys said...

Ye lorr....
Dah lepas...

Cermin keter saya pun dah ganti baru.... cuma bengang skit sebab esok Isnin kena gi semua bank...

What ever pun, kena sabar sbb kita adalah org yg terpilih untuk itu...

OK. see u then....

Benedict Bernard said...

persal skima sangat komen si azik tu..

parkchoo said...

cian.com.my needa n azik. len kali jgn park kete jauh2. klu bole park kete dpn2 restoran tu... klu x bole make sure tempat tu terang dn jalan x sibuk.

couple of months ago kete pakcu pun ada org 'usik', tempat kunci passenger depan ada org umpil. luckily dia dia x dpt ceroboh. since then i learn my lesson, gi memana make sure steering is locked dan jgn letak brg berharga dlm kete. klu ada apa2 terjadi kt kete, menangis/meratap/meraung wooo!

NenekPenne said...

sib baik akak datang awal... depan2 pintu masuk restoran lagi akak parked my car...

tulah kita semua terkejut masa someone called someone kat umah achoo tu kata keta needa dgn azik kena 'goda'...

moral of the story jangan letak apa2 beg dalam kereta...letak lah dalam tempat yang tak mungkin mata penjahat nampak...

abanglong said...

uiks... kena pecah. sib baik tak ilang banyak.
member dulu emergency wife nak bersalin.kat hukm. drop the wife n then g park keta. lepas vini warded, gi tengok keta dah kena pecah n the bag baju baju baby letak kat seat blakang dah ilang..

CATZ said...

kena pecah?..
iskkk....tumpang simpati..alhamdulilah semua dah oke ye smart..
sib baik tak de brg berharga cam laptop hilang...zaman ni pantang lepa kan..semua benda org nak kebas...sedap2 je pecah kereta org..
isk..kita hati2 pun penyangak ni lagilah pandai....saboo je kan...
btw.....take care ya smart..

thanezra said...

my condolence to ur car...
skrg malaysia tinggal umah sat nak gi tgk wayng pon dah leh kena masuk