Dap Dip Dup .. debar jantung ku..

Sunday, April 12, 2009

Ahh.. jangan fikir lain pulak..
Berdebar nak amik xm certification lah..
Dulu dah amik version 6 now dah version 8. Itulah dunia IT..kenap jer dah tukar..so cert kena upgarde kalau nak make sure tht you are still in demand in IT market.
Wahh..cam kena jual jer..
Nih yang lama punya cert..dah x laku.
Huhuh.. Tp kat customer yg aku support still guna version 5.
Masih Zaman Batu Neolitik..kih3..


Harap-harap tahun nih dapat amik 3 cert since IBM dah buat promo price. Dulu satu paper RM 310. Sekarang normal price satu paper USD 200 ~ RM 700. Mahal giler.. kan.. Sbb tuh aku sempot nak amik 2nd xm and 3rd xm sehinggalah version telah bertukar jadi version 8. Kalau fail company x moh bayar..Lulus jer company bayar.. So claver kan..

Since IBM dah offer RM 108~ USD 30 per paper.. aku pon register 2 paper sekali gus...
Exam nih online and will be at IBM Damansara.

Test Confirmation Details

Test Taker : XXXX Mohd Ramli
Company: XXXX Berhad
Test Number : LOT-834
Product Category : Lotus
Test Date : 22nd-April 2009
Test Time : 10am (Session 1)

Test Taker : XXXX Mohd Ramli
Company: XXXX Berhad
Test Number : LOT-835
Product Category : Lotus
Test Date : 22nd-April 2009
Test Time : 2pm (Session 2)


Doakan kejayaan ku..!!
Amin.

5 comments:

NenekPenne said...

tak faham akak....maklumlah akak ni bukan orang IT, cuma cleaner jer...... :P

apa pun good luck...

Benedict Bernard said...

Sekarang price satu paper USD 30 = RM 700. Mahal giler


salah kira ke.. kekeke


eh mohd ramli tu sapa? salam perkenalan.. your fudder eh.. ;)

SiMpleSmArtErMe said...

Ben..

Hahha.. typo la..cover line nih..
30USD harga skarang..
Normal pice USD200 = RM 724.04
Satu paper..

Aku kena amik 3 paper..so bayangkan la..betapa mahaii..

Mohd Ramli tuh my surname..kekek..

Nekk..
buat2 paham jer la..Thx anyway. Ahh..berdabar nih..nak rest tp kena study..

Riezal said...

Wow.. a lotus developer in da house.. neway dalam crisis economy ni.. its good to hear someone still boleh seat for the exam certification.. certain company by now dah hold fund untuk career enhancement or skill upgrade. :).

Bab kita fail and company tak cover tu normal laa.. thats the beauty part.. at least we be more serious in taking the exam. Neway all the best simplesmarterme(pelik pulak bila panggil nama ni) :). Jangan lupa bismillah b4 menjawab :)

Happy studying..

CATZ said...

hi..
good luck! do your best ya!!

catz miowwww